Gyümölcsös joghurthasáb recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 5 dl natúr joghurt
- 2,5 dl habtejszín
- 2,5 dkg étkezési zselatinpor
- 20 gramm vaníliás cukor
- 6 ek porcukor
- 30 dkg gyümölcs (málna, ribizli, áfonya, barack stb)
Elkészítése:
A joghurtot, cukrot, zselatinport összekeverjük, lassú tűzön felmelegítjük, de nem forraljuk. A habtejszínt kemény habbá verjük és a langyos joghurtos masszával összekeverjük.
Egy 33*12 cm-es őzgerincformát folpackal kibélelünk, úgy, hogy a szélei lelógjanak. A forma aljára öntünk kevés masszát, rá rétegezzük a gyümölcsöket, majd ismételten a masszával befedjük, gyümölccsel megszórjuk, végül pedig a masszával zárjuk.
Oldaláról a fóliát felhatjuk és pár órára hűtőbe rakjuk, amíg megdermed.
Hűtőből kivéve ízlés szerint gyümölcsdarabokkal díszítjük és tálaljuk!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »