Gyümölcsös joghurthasáb recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 5 dl natúr joghurt
- 2,5 dl habtejszín
- 2,5 dkg étkezési zselatinpor
- 20 gramm vaníliás cukor
- 6 ek porcukor
- 30 dkg gyümölcs (málna, ribizli, áfonya, barack stb)
Elkészítése:
A joghurtot, cukrot, zselatinport összekeverjük, lassú tűzön felmelegítjük, de nem forraljuk. A habtejszínt kemény habbá verjük és a langyos joghurtos masszával összekeverjük.
Egy 33*12 cm-es őzgerincformát folpackal kibélelünk, úgy, hogy a szélei lelógjanak. A forma aljára öntünk kevés masszát, rá rétegezzük a gyümölcsöket, majd ismételten a masszával befedjük, gyümölccsel megszórjuk, végül pedig a masszával zárjuk.
Oldaláról a fóliát felhatjuk és pár órára hűtőbe rakjuk, amíg megdermed.
Hűtőből kivéve ízlés szerint gyümölcsdarabokkal díszítjük és tálaljuk!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »