Gyümölcsös joghurthasáb

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 5 dl natúr joghurt
  • 2,5 dl habtejszín
  • 2,5 dkg étkezési zselatinpor
  • 20 gramm vaníliás cukor
  • 6 ek porcukor
  • 30 dkg gyümölcs (málna, ribizli, áfonya, barack stb)

Elkészítése:

A joghurtot, cukrot, zselatinport összekeverjük, lassú tűzön felmelegítjük, de nem forraljuk. A habtejszínt kemény habbá verjük és a langyos joghurtos masszával összekeverjük.

Egy 33*12 cm-es őzgerincformát folpackal kibélelünk, úgy, hogy a szélei lelógjanak. A forma aljára öntünk kevés masszát, rá rétegezzük a gyümölcsöket, majd ismételten a masszával befedjük, gyümölccsel megszórjuk, végül pedig a masszával zárjuk.

Oldaláról a fóliát felhatjuk és pár órára hűtőbe rakjuk, amíg megdermed.

Hűtőből kivéve ízlés szerint gyümölcsdarabokkal díszítjük és tálaljuk!