Gesztenyetorta sütés nélkül recept

Hozzávalók:
- 35-40 dkg babapiskóta
- 75 dkg ízesített gesztenyemassza
- 4 dl tejszín
- 1 dl rum
- 2 dl feketekávé
Elkészítése:
A gesztenyemasszát és a tejszínt egy tálba rakjuk és robotgéppel kikeverjük. Egy nagyon könnyű, habos krémet kapunk.
Én nem ízesítettem külön de ha valaki édesebben szereti akkor tehet bele még egy kevés porcukrot.
A kihűlt kávéban elkeverjük a rumot, majd megmártjuk benne a babapiskótákat, vigyázzunk, hogy ne áztassuk el.
Egy kb. 20 cm-es kapcsos tortaforma alját és oldalát kirakjuk a kávéba áztatott babapiskótával, majd egy adag krémet rakunk bele.
A rétegezést addig folytatjuk amíg elfogy a krém és a babapiskóta, de figyeljünk arra, hogy a tetejére piskóta kerüljön. Krémmel díszíthetjük.
Min. 8 órára hűtőbe rakjuk, utána óvatosan lemeljük róla a formát és szeleteljük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »