Gesztenyetorta sütés nélkül recept
Hozzávalók:
- 35-40 dkg babapiskóta
- 75 dkg ízesített gesztenyemassza
- 4 dl tejszín
- 1 dl rum
- 2 dl feketekávé
Elkészítése:
A gesztenyemasszát és a tejszínt egy tálba rakjuk és robotgéppel kikeverjük. Egy nagyon könnyű, habos krémet kapunk.
Én nem ízesítettem külön de ha valaki édesebben szereti akkor tehet bele még egy kevés porcukrot.
A kihűlt kávéban elkeverjük a rumot, majd megmártjuk benne a babapiskótákat, vigyázzunk, hogy ne áztassuk el.
Egy kb. 20 cm-es kapcsos tortaforma alját és oldalát kirakjuk a kávéba áztatott babapiskótával, majd egy adag krémet rakunk bele.
A rétegezést addig folytatjuk amíg elfogy a krém és a babapiskóta, de figyeljünk arra, hogy a tetejére piskóta kerüljön. Krémmel díszíthetjük.
Min. 8 órára hűtőbe rakjuk, utána óvatosan lemeljük róla a formát és szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









