Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenyés-vaníliás kocka recept

Gesztenyés-vaníliás kocka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Alap:

    • 25 dkg háztartási keksz
    • 25 dkg gesztenyepüré
    • 5 dkg sárgabaracklekvár
    • 1,5 dl tej
    • 1 üveg rumaroma (vagy ha gyerek nem eszik belőle akkor rum ízlés szerint)

    Krém:

    • 1 cs vaníliás ízű pudingpor
    • 3 dl tej
    • 12,5 dkg vaj
    • 12,5 dkg porcukor

    Tetejére:

    • 4 dl habtejszín
    • 1 cs habfixáló
    • kevés cukrozatlan kakaópor

    Elkészítése:

    A háztartási kekszet durvára törjük, összedolgozzuk a lereszelt gesztenyepürével, a lekvárral, a tejjel és a rummal.

    Sütőpapírral bélelt 20*30 cm-es tepsibe egyenletesen belesimítjuk.

    A pudingport a tejjel sűrűre főzzük és hagyjuk kihűlni. A vajat kikeverjük a porcukorral, majd hozzákeverjük a kihűlt pudingot. A krémet a kekszes masszára simítjuk. Pár órára hűtőbe tesszük.

    A süteményt kockára vágjuk, a tejszínből a habfixálóval felvert kemény habbal díszítjük. Végül a tetejét kevés kakaóporral meghintjük.

    Jó étvágyat kívánok.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá