Gesztenyés-vaníliás kocka recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Alap:
- 25 dkg háztartási keksz
- 25 dkg gesztenyepüré
- 5 dkg sárgabaracklekvár
- 1,5 dl tej
- 1 üveg rumaroma (vagy ha gyerek nem eszik belőle akkor rum ízlés szerint)
Krém:
- 1 cs vaníliás ízű pudingpor
- 3 dl tej
- 12,5 dkg vaj
- 12,5 dkg porcukor
Tetejére:
- 4 dl habtejszín
- 1 cs habfixáló
- kevés cukrozatlan kakaópor
Elkészítése:
A háztartási kekszet durvára törjük, összedolgozzuk a lereszelt gesztenyepürével, a lekvárral, a tejjel és a rummal.
Sütőpapírral bélelt 20*30 cm-es tepsibe egyenletesen belesimítjuk.
A pudingport a tejjel sűrűre főzzük és hagyjuk kihűlni. A vajat kikeverjük a porcukorral, majd hozzákeverjük a kihűlt pudingot. A krémet a kekszes masszára simítjuk. Pár órára hűtőbe tesszük.
A süteményt kockára vágjuk, a tejszínből a habfixálóval felvert kemény habbal díszítjük. Végül a tetejét kevés kakaóporral meghintjük.
Jó étvágyat kívánok.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.