Gesztenyés-vaníliás kocka

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Gesztenyés-vaníliás kocka

Hozzávalók:
Alap:

  • 25 dkg háztartási keksz
  • 25 dkg gesztenyepüré
  • 5 dkg sárgabaracklekvár
  • 1,5 dl tej
  • 1 üveg rumaroma (vagy ha gyerek nem eszik belőle akkor rum ízlés szerint)

Krém:

  • 1 cs vaníliás ízű pudingpor
  • 3 dl tej
  • 12,5 dkg vaj
  • 12,5 dkg porcukor

Tetejére:

  • 4 dl habtejszín
  • 1 cs habfixáló
  • kevés cukrozatlan kakaópor

Elkészítése:

A háztartási kekszet durvára törjük, összedolgozzuk a lereszelt gesztenyepürével, a lekvárral, a tejjel és a rummal.

Sütőpapírral bélelt 20*30 cm-es tepsibe egyenletesen belesimítjuk.

A pudingport a tejjel sűrűre főzzük és hagyjuk kihűlni. A vajat kikeverjük a porcukorral, majd hozzákeverjük a kihűlt pudingot. A krémet a kekszes masszára simítjuk. Pár órára hűtőbe tesszük.

A süteményt kockára vágjuk, a tejszínből a habfixálóval felvert kemény habbal díszítjük. Végül a tetejét kevés kakaóporral meghintjük.

Jó étvágyat kívánok.