Gesztenye torta recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók egy 27*39 cm-es kapcsos formához:
Alap:
- 2 csomag gesztenyemassza (50 dkg)
- 25 dkg darált keksz
- rumaroma (ízlés szerint)
- 15 dkg cukor
- 2 ek kakaópor
- tej (nem sok, csak amennyit felvesz)
Krém:
- 9 dl tej
- 3 csomag vaníliás pudingpor
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
Továbbá:
- 24 db babapiskóta
- 5 dl cukrozott habtejszîn
- reszelt gesztenyemassza
Elkészítése:
Az alap hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejjel, hogy összeálljon és ne legyen ragacsos.
Egy közepes nagyságú, kapcsos formába egyenletesen belenyomkodjuk.
A krémhez a tejet a pudingporokkal sűrűre főzzük, majd kihűtjük. A cukrot a vajjal habosra keverjük, majd a kihűlt pudinggal összekeverjük.
A krém egyik felét rákenjük az alapra. Langyos, rumos tejbe forgatott babapiskótával kirakjuk a tetejét (ne áztassuk el a piskótákat!), majd a krém másik felét is rákenjük.
Végül a tetejére kenjük a felvert tejszínhabot, majd megszórjuk kakaóporral vagy gesztenyemaszát reszelünk rá.
Egy éjszakát hütsük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.