Gesztenye torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 27*39 cm-es kapcsos formához:
Alap:
- 2 csomag gesztenyemassza (50 dkg)
- 25 dkg darált keksz
- rumaroma (ízlés szerint)
- 15 dkg cukor
- 2 ek kakaópor
- tej (nem sok, csak amennyit felvesz)
Krém:
- 9 dl tej
- 3 csomag vaníliás pudingpor
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
Továbbá:
- 24 db babapiskóta
- 5 dl cukrozott habtejszîn
- reszelt gesztenyemassza
Elkészítése:
Az alap hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejjel, hogy összeálljon és ne legyen ragacsos.
Egy közepes nagyságú, kapcsos formába egyenletesen belenyomkodjuk.
A krémhez a tejet a pudingporokkal sűrűre főzzük, majd kihűtjük. A cukrot a vajjal habosra keverjük, majd a kihűlt pudinggal összekeverjük.
A krém egyik felét rákenjük az alapra. Langyos, rumos tejbe forgatott babapiskótával kirakjuk a tetejét (ne áztassuk el a piskótákat!), majd a krém másik felét is rákenjük.
Végül a tetejére kenjük a felvert tejszínhabot, majd megszórjuk kakaóporral vagy gesztenyemaszát reszelünk rá.
Egy éjszakát hütsük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »