Fehércsokis-epres torta (sütés nélküli) recept

Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:
Kekszes alaphoz:
- 20 dkg édes keksz
- 10 dkg vaj
Fehércsokis-epres részhez:
- 20 dkg fehércsokoládé
- 4 dl tejföl
- 15 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 cs vaníliás pudingpor (főzős)
- 3 dl tej
- 20 gramm porzselatin + 1 dl víz
- 3 dl habtejszín
- 50 dkg eper
Elkészítése:
A kekszet daráljuk le, vagy morzsoljuk alaposan össze. A vajat melegítsük fel, majd öntsük a darált kekszhez és keverjük össze.
Egy 24 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, egyenletesen lapogassuk bele a vajas-kekszet, majd tegyük be legalább egy órára a hűtőbe.
A tejfölhöz adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd keverjük simára (ízlés szerint több cukrot is adhatunk hozzá). A fehércsokit gőzfürdő fölött olvasszuk fel, majd kevergetve hűtsük langyosra és keverjük hozzá a cukros tejfölhöz.
A vaníliás pudingport keverjük simára egy kevés tejjel, majd adjuk hozzá a maradék meleg tejhez és állandó keverés mellett főzzük sűrűre. Ezután kevergetve hűtsük éppen csak langyosra, majd adjuk a csokis-tejfölös keverékhez és keverjük simára.
A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint és addig keverjük míg teljesen feloldódik, és langyosra hűl. Ezután öntsük a keverékhez és szintén keverjük simára.
A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan hogy a hab ne nagyon törjön, szintén keverjük a csokis-tejfölös keverékhez.
A tortaformában lévő kekszes alapra kanalazzuk rá a krém 1/3 részét, rakjuk ki az előzőleg alaposan megmosott és félbevágott eperrel, majd kanalazzuk rá a maradék krémet (kicsit ütögessük a megtöltött tortaformát az asztallaphoz, hogy a krém egyenletesen elterüljön és ne maradjanak légbuborékok).
Ezután a torta tetejét ízlés szerint rakjuk ki eperrel, majd tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen, és az ízek kellően összeérjenek (én előző nap összeállítottam a tortát, majd tálalásig a hűtőben pihent).
Tipp:
Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből a tortát, ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »