Fehércsokis-epres torta (sütés nélküli)

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Fehércsokis-epres torta (sütés nélküli)

Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:
Kekszes alaphoz:

  • 20 dkg édes keksz
  • 10 dkg vaj

Fehércsokis-epres részhez:

  • 20 dkg fehércsokoládé
  • 4 dl tejföl
  • 15 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 cs vaníliás pudingpor (főzős)
  • 3 dl tej
  • 20 gramm porzselatin + 1 dl víz
  • 3 dl habtejszín
  • 50 dkg eper

Elkészítése:

A kekszet daráljuk le, vagy morzsoljuk alaposan össze. A vajat melegítsük fel, majd öntsük a darált kekszhez és keverjük össze.

Egy 24 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, egyenletesen lapogassuk bele a vajas-kekszet, majd tegyük be legalább egy órára a hűtőbe.

A tejfölhöz adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd keverjük simára (ízlés szerint több cukrot is adhatunk hozzá). A fehércsokit gőzfürdő fölött olvasszuk fel, majd kevergetve hűtsük langyosra és keverjük hozzá a cukros tejfölhöz.

A vaníliás pudingport keverjük simára egy kevés tejjel, majd adjuk hozzá a maradék meleg tejhez és állandó keverés mellett főzzük sűrűre. Ezután kevergetve hűtsük éppen csak langyosra, majd adjuk a csokis-tejfölös keverékhez és keverjük simára.

A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint és addig keverjük míg teljesen feloldódik, és langyosra hűl. Ezután öntsük a keverékhez és szintén keverjük simára.

A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan hogy a hab ne nagyon törjön, szintén keverjük a csokis-tejfölös keverékhez.

A tortaformában lévő kekszes alapra kanalazzuk rá a krém 1/3 részét, rakjuk ki az előzőleg alaposan megmosott és félbevágott eperrel, majd kanalazzuk rá a maradék krémet (kicsit ütögessük a megtöltött tortaformát az asztallaphoz, hogy a krém egyenletesen elterüljön és ne maradjanak légbuborékok).

Ezután a torta tetejét ízlés szerint rakjuk ki eperrel, majd tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen, és az ízek kellően összeérjenek (én előző nap összeállítottam a tortát, majd tálalásig a hűtőben pihent).

Tipp:

Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből a tortát, ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.