Fahéjas-joghurtos csoda recept

Hozzávalók:
- kb 25-30 dkg gyümölcs (bármilyen idénygyümölcs: málna, eper, barack, egres, ribizli stb)
- 2 dl tejföl
- 4 dl natúr joghurt
- 2 dl tej vagy tejszín
- 1 kávéskanál fahéj
- cukor ízlés szerint
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag zselatin (20 g)
Elkészítése:
A gyümölcsöt megmossuk, ha kell felaprítjuk.
A többi hozzávalót egy edényben csomómentesre keverjük, a zselatint is hozzáadjuk, majd összemelegítjük az egészet, de nem forraljuk (ha tejszínnel készítjük, akkor a tejszínt nem muszáj folyékonyan a többi hozzávalóhoz adni, hanem fel is verhetjük habbá és az összemelegített masszába forgathatjuk).
Ehhez a langyos keverékhez adjuk a gyümölcsöt és tálakba merjük. Kihűtjük.
Tálaláskor tejszínhabbal díszíthetjük.
Nagyon finom, egyszerűen elkészíthető, hűsítő nyári desszert.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »