Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Erdei gyümölcsös-fehércsokis szelet recept

Erdei gyümölcsös-fehércsokis szelet
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
  • Hozzávalók:
    Alap:

    • 40 dkg darált keksz
    • 10 dkg vaj
    • 3 dkg cukrozatlan kakaópor
    • 5 dkg étcsokoládé
    • 2 dl tej
    • 1 evőkanál rumaroma

    Krém:

    • 2 csomag főzés nélküli vaníliás krémpuding (2*78 g)
    • 4 dl hideg tej
    • 3 dl habtejszín
    • vanília (aroma vagy őrlemény)
    • 20 dkg fehér csokoládé

    Gyümölcsréteg:

    • 15 dkg erdei gyümölcs ( de lehet málna és meggy is helyette)
    • 4 dkg cukor
    • 0,5 dl víz
    • 1 dkg étkezési keményítő

    Elkészítése:

    Alap:

    A tejet, a vajat, a kakaót és az étcsokoládét egy kis edénybe tesszük, majd folyamatosan keverjük, amíg a hozzávalók össze nem olvadnak. Ekkor levesszük a tűzről, hozzáöntjük a darált kekszhez a rumaromával együtt, majd alaposan összedolgozzuk.

    A masszát egy 25*25 cm-es tepsibe (vagy formába) tesszük és elegyengetjük.

    Krém:

    Egy tálban összekeverjük a tejet és a tejszínt, majd hozzáadjuk a főzés nélküli pudingport és habosra keverjük. Beleforgatjuk a vaníliát és az olvasztott fehér csokoládét, majd röviden átkeverjük. Az így kapott krémet az alapra simítjuk.

    Gyümölcsréteg:

    A gyümölcsöt a cukorral és a vízzel addig főzzük, amíg megpuhul, majd pürésítjük botmixerrel.

    Egy kis edényben a keményítőt feloldjuk kevés vízben, majd a gyümölcshöz adjuk és addig főzzük, amíg besűrűsödik.

    Langyosra hűtjük, majd rendezetlenül a krém tetejére tesszük kiskanállal. Egy fogpiszkálóval vagy saslikpálcával körkörös mozulatokkal rusztikusan, kissé beledolgozzuk a krémbe.

    A süteményt hűtőbe tesszük néhány órára, majd szeletelve tálaljuk. Tetejére fehér csokoládét forgácsolhatunk díszítésként.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek