Erdei gyümölcsös-fehércsokis szelet

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Erdei gyümölcsös-fehércsokis szelet

Hozzávalók:
Alap:

  • 40 dkg darált keksz
  • 10 dkg vaj
  • 3 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 2 dl tej
  • 1 evőkanál rumaroma

Krém:

  • 2 csomag főzés nélküli vaníliás krémpuding (2*78 g)
  • 4 dl hideg tej
  • 3 dl habtejszín
  • vanília (aroma vagy őrlemény)
  • 20 dkg fehér csokoládé

Gyümölcsréteg:

  • 15 dkg erdei gyümölcs ( de lehet málna és meggy is helyette)
  • 4 dkg cukor
  • 0,5 dl víz
  • 1 dkg étkezési keményítő

Elkészítése:

Alap:

A tejet, a vajat, a kakaót és az étcsokoládét egy kis edénybe tesszük, majd folyamatosan keverjük, amíg a hozzávalók össze nem olvadnak. Ekkor levesszük a tűzről, hozzáöntjük a darált kekszhez a rumaromával együtt, majd alaposan összedolgozzuk.

A masszát egy 25*25 cm-es tepsibe (vagy formába) tesszük és elegyengetjük.

Krém:

Egy tálban összekeverjük a tejet és a tejszínt, majd hozzáadjuk a főzés nélküli pudingport és habosra keverjük. Beleforgatjuk a vaníliát és az olvasztott fehér csokoládét, majd röviden átkeverjük. Az így kapott krémet az alapra simítjuk.

Gyümölcsréteg:

A gyümölcsöt a cukorral és a vízzel addig főzzük, amíg megpuhul, majd pürésítjük botmixerrel.

Egy kis edényben a keményítőt feloldjuk kevés vízben, majd a gyümölcshöz adjuk és addig főzzük, amíg besűrűsödik.

Langyosra hűtjük, majd rendezetlenül a krém tetejére tesszük kiskanállal. Egy fogpiszkálóval vagy saslikpálcával körkörös mozulatokkal rusztikusan, kissé beledolgozzuk a krémbe.

A süteményt hűtőbe tesszük néhány órára, majd szeletelve tálaljuk. Tetejére fehér csokoládét forgácsolhatunk díszítésként.