Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Erdei gyümölcsös-babapiskótás szelet recept

Erdei gyümölcsös-babapiskótás szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    Alap:

    • 200 g háztartási keksz
    • tej az áztatáshoz

    Erdei gyümölcsös krém:

    • 450 g erdei gyümölcs
    • 100 g cukor
    • 2 cs epres pudingpor
    • 400 ml víz

    Rétegzéshez:

    • babapiskóta

    Vaníliás krém:

    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 350 ml tej
    • 80 g cukor
    • 200 g mascarpone vagy másmilyen natúr krémsajt
    • 1 cs vaníliás cukor

    Tetejére:

    • 250-300 ml tejszínhab

    Elkészítése:

    A kekszeket beáztatjuk a tejbe és kitesszük egy előre beállított sütikeretbe vagy tepsi aljába.

    Elkészítjük a gyümölcsös réteget. A gyümölcsöt kimérjük egy edénybe és hozzáadjuk a cukrot és a víz 3/4-ed részét, majd elkezdjük összefőzni. Amikor már a gyümölcsszemek szétesnek, akkor botmixerrel pürésítjük az egészet.

    A maradék vizet elkeverjük a pudingporral és besürítjük vele a gyümölcsös krémet. A kész, még forró gyümölcspudingot a kekszre simítjuk.

    A gyümölcsös réteg tetejére babapiskótát teszünk.

    A vaníliás krémhez a tejben elkeverjük a pudingport és a cukrokat, majd sűrűre főzzük és kihűtjük. AMikor már teljesen kihűlt vagy csak langyos, akkor elkeverjük benne a mascarponét/krémsajtot és a babapiskóta tetejére simítjuk egyenletesen.

    A vaníliás krémre pedig tejszínhabot simítunk.

    Egy éjszakára hűtőbe vagy hűvös helyre tesszük, majd másnap tálaljuk, amikor a keksz és a babapiskóta is kellőképpen megpuhult.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá