Erdei gyümölcsös-babapiskótás szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

Alap:

  • 200 g háztartási keksz
  • tej az áztatáshoz

Erdei gyümölcsös krém:

  • 450 g erdei gyümölcs
  • 100 g cukor
  • 2 cs epres pudingpor
  • 400 ml víz

Rétegzéshez:

  • babapiskóta

Vaníliás krém:

  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 350 ml tej
  • 80 g cukor
  • 200 g mascarpone vagy másmilyen natúr krémsajt
  • 1 cs vaníliás cukor

Tetejére:

  • 250-300 ml tejszínhab

Elkészítése:

A kekszeket beáztatjuk a tejbe és kitesszük egy előre beállított sütikeretbe vagy tepsi aljába.

Elkészítjük a gyümölcsös réteget. A gyümölcsöt kimérjük egy edénybe és hozzáadjuk a cukrot és a víz 3/4-ed részét, majd elkezdjük összefőzni. Amikor már a gyümölcsszemek szétesnek, akkor botmixerrel pürésítjük az egészet.

A maradék vizet elkeverjük a pudingporral és besürítjük vele a gyümölcsös krémet. A kész, még forró gyümölcspudingot a kekszre simítjuk.

A gyümölcsös réteg tetejére babapiskótát teszünk.

A vaníliás krémhez a tejben elkeverjük a pudingport és a cukrokat, majd sűrűre főzzük és kihűtjük. AMikor már teljesen kihűlt vagy csak langyos, akkor elkeverjük benne a mascarponét/krémsajtot és a babapiskóta tetejére simítjuk egyenletesen.

A vaníliás krémre pedig tejszínhabot simítunk.

Egy éjszakára hűtőbe vagy hűvös helyre tesszük, majd másnap tálaljuk, amikor a keksz és a babapiskóta is kellőképpen megpuhult.