Epres túrótorta recept
Hozzávalók:
- 1 csomag (25 gramm) zselatinpor
- 2 dl tej
- 50 dkg tehéntúró
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 60-70 dkg friss eper
- 25-30 darab babapiskóta
- 2-3 evőkanál rum
Elkészítése:
A zselatint a tejbe szórjuk, majd kevergetve addig melegítjük, amíg a zselatin elolvad. Megvárjuk, amíg langyosra hűl.
A túrót robotgéppel kikeverjük. Ezután a puha (szoba hőmérsékletű) margarinnal, porcukorral, a tojássárgákkal és a tejes zselatinnal simára keverjük.
Egy egy 24 cm-es tortaforma belsejét folpockkal kibéleljük. Az epret félbevágjuk és a forma alját kirakjuk vele. A zselatinos túrókrémet rásímitjuk.
A babapiskótával úgy rakjuk ki a tetejét, hogy minnél jobban kitöltse, ehhez ha kell, néhányat el is törhetünk.
A rummal meglocsoljuk, majd letakarjuk és betesszük a hűtőbe néhány órára.
Tálaláskor egy tálra borítjuk és a folpackot lehúzzuk róla.
Forró vizbe mártott késsel cikkekre vágjuk.
Tálalhatunk hozzá tejszínhabot is.