Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epres túrótorta recept

Epres túrótorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 csomag (25 gramm) zselatinpor
    • 2 dl tej
    • 50 dkg tehéntúró
    • 20 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 60-70 dkg friss eper
    • 25-30 darab babapiskóta
    • 2-3 evőkanál rum

    Elkészítése:

    A zselatint a tejbe szórjuk, majd kevergetve addig melegítjük, amíg a zselatin elolvad. Megvárjuk, amíg langyosra hűl.

    A túrót robotgéppel kikeverjük. Ezután a puha (szoba hőmérsékletű) margarinnal, porcukorral, a tojássárgákkal és a tejes zselatinnal simára keverjük.

    Egy egy 24 cm-es tortaforma belsejét folpockkal kibéleljük. Az epret félbevágjuk és a forma alját kirakjuk vele. A zselatinos túrókrémet rásímitjuk.

    A babapiskótával úgy rakjuk ki a tetejét, hogy minnél jobban kitöltse, ehhez ha kell, néhányat el is törhetünk.
    A rummal meglocsoljuk, majd letakarjuk és betesszük a hűtőbe néhány órára.

    Tálaláskor egy tálra borítjuk és a folpackot lehúzzuk róla.

    Forró vizbe mártott késsel cikkekre vágjuk.

    Tálalhatunk hozzá tejszínhabot is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá