Epres túrótorta recept
Hozzávalók:
- 1 csomag (25 gramm) zselatinpor
- 2 dl tej
- 50 dkg tehéntúró
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 60-70 dkg friss eper
- 25-30 darab babapiskóta
- 2-3 evőkanál rum
Elkészítése:
A zselatint a tejbe szórjuk, majd kevergetve addig melegítjük, amíg a zselatin elolvad. Megvárjuk, amíg langyosra hűl.
A túrót robotgéppel kikeverjük. Ezután a puha (szoba hőmérsékletű) margarinnal, porcukorral, a tojássárgákkal és a tejes zselatinnal simára keverjük.
Egy egy 24 cm-es tortaforma belsejét folpockkal kibéleljük. Az epret félbevágjuk és a forma alját kirakjuk vele. A zselatinos túrókrémet rásímitjuk.
A babapiskótával úgy rakjuk ki a tetejét, hogy minnél jobban kitöltse, ehhez ha kell, néhányat el is törhetünk.
A rummal meglocsoljuk, majd letakarjuk és betesszük a hűtőbe néhány órára.
Tálaláskor egy tálra borítjuk és a folpackot lehúzzuk róla.
Forró vizbe mártott késsel cikkekre vágjuk.
Tálalhatunk hozzá tejszínhabot is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









