Epres túrótorta recept

Hozzávalók:
- 1 csomag (25 gramm) zselatinpor
- 2 dl tej
- 50 dkg tehéntúró
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 60-70 dkg friss eper
- 25-30 darab babapiskóta
- 2-3 evőkanál rum
Elkészítése:
A zselatint a tejbe szórjuk, majd kevergetve addig melegítjük, amíg a zselatin elolvad. Megvárjuk, amíg langyosra hűl.
A túrót robotgéppel kikeverjük. Ezután a puha (szoba hőmérsékletű) margarinnal, porcukorral, a tojássárgákkal és a tejes zselatinnal simára keverjük.
Egy egy 24 cm-es tortaforma belsejét folpockkal kibéleljük. Az epret félbevágjuk és a forma alját kirakjuk vele. A zselatinos túrókrémet rásímitjuk.
A babapiskótával úgy rakjuk ki a tetejét, hogy minnél jobban kitöltse, ehhez ha kell, néhányat el is törhetünk.
A rummal meglocsoljuk, majd letakarjuk és betesszük a hűtőbe néhány órára.
Tálaláskor egy tálra borítjuk és a folpackot lehúzzuk róla.
Forró vizbe mártott késsel cikkekre vágjuk.
Tálalhatunk hozzá tejszínhabot is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »