Epres túrótorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 csomag (25 gramm) zselatinpor
  • 2 dl tej
  • 50 dkg tehéntúró
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 2 tojássárgája
  • 60-70 dkg friss eper
  • 25-30 darab babapiskóta
  • 2-3 evőkanál rum

Elkészítése:

A zselatint a tejbe szórjuk, majd kevergetve addig melegítjük, amíg a zselatin elolvad. Megvárjuk, amíg langyosra hűl.

A túrót robotgéppel kikeverjük. Ezután a puha (szoba hőmérsékletű) margarinnal, porcukorral, a tojássárgákkal és a tejes zselatinnal simára keverjük.

Egy egy 24 cm-es tortaforma belsejét folpockkal kibéleljük. Az epret félbevágjuk és a forma alját kirakjuk vele. A zselatinos túrókrémet rásímitjuk.

A babapiskótával úgy rakjuk ki a tetejét, hogy minnél jobban kitöltse, ehhez ha kell, néhányat el is törhetünk.
A rummal meglocsoljuk, majd letakarjuk és betesszük a hűtőbe néhány órára.

Tálaláskor egy tálra borítjuk és a folpackot lehúzzuk róla.

Forró vizbe mártott késsel cikkekre vágjuk.

Tálalhatunk hozzá tejszínhabot is.