Epres-túrós alagút recept

Hozzávalók:
- 50 dkg földieper
- 1 cs zsaltinfix
- kb 10 dkg gluténmentes babapiskóta
- 40 dkg túró
- 2 ek cukor
Elkészítése:
Az epret megmossuk és kicsumázzuk. Pár szemet félreteszünk, a többit robotgépben pürésítjük, hozzáadjuk a túrót, a cukrot és a zselatin fixet is.
Közben egy téglalap alakú formát (hosszúkás) kibélelünk folpackkal úgy, hogy a peremnél kissé túllógjon.
A forma aljába egy réteg krémet teszünk, majd kirakjuk babapiskótával, megint krém következik, babapiskóta, végül a maradék krémmel zárjuk a rétegezést.
Érdemes egy éjszakára hűtőbe tenni, majd másnap tálra borítjuk, lehúzzuk róla a folpackot és éles késsel szeleteljük. Eperrel, esetleg tejszínhabbal kínáljuk.
Tipp:
Sütés nélküli finomság, akár az ünnepi asztalra!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »