Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epres tiramisu pohárban recept

Epres tiramisu pohárban
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 10 dkg babapiskóta
    • 10 dkg eper szeletekre vágva
    • 15 dkg mascarpone
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje habnak felverve
    • 1 ek porcukor
    • 1 tk reszelt citromhéj
    • 1 tk őrölt pisztácia
    • 1 tk őrölt, pörkölt mogyoró

    Az epervelőhöz:

    • 6 nagyobb eper
    • 1 ek cukor
    • 1 tk citromlé
    • 1 csipet őrölt szegfűszeg

    Elkészítése:

    Az epreket egy edényben feltesszük a cukorral és őrölt szegfűszeggel főni, hogy sűrű velőt kapjunk.

    A piskótákat törjük ketté, és mártogassuk a velőbe. 3 poharat készítsünk elő. A poharak aljába tegyünk 4 db mártott fél piskótát.

    A tojássárgáját a cukorral habosra kikeverjük, majd a fehérjehabot hozzáadjuk, végül a citromhéjjal és a mascarponével lazán összekeverjük. A krém felével fedjük be a pohárban a piskótákat.

    Darabolt eperszemekkel rakjuk meg, a maradék epervelőt öntsük rá, majd a krém másik felét is kanalazzuk rá.

    Tetejét őrölt pisztáciával és mogyoróval díszítjük. 1-1 piskótával megtűzdelve, jól behűtve kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá