Epres tiramisu pohárban

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Epres tiramisu pohárban

Hozzávalók:

  • 10 dkg babapiskóta
  • 10 dkg eper szeletekre vágva
  • 15 dkg mascarpone
  • 1 tojássárgája
  • 1 tojásfehérje habnak felverve
  • 1 ek porcukor
  • 1 tk reszelt citromhéj
  • 1 tk őrölt pisztácia
  • 1 tk őrölt, pörkölt mogyoró

Az epervelőhöz:

  • 6 nagyobb eper
  • 1 ek cukor
  • 1 tk citromlé
  • 1 csipet őrölt szegfűszeg

Elkészítése:

Az epreket egy edényben feltesszük a cukorral és őrölt szegfűszeggel főni, hogy sűrű velőt kapjunk.

A piskótákat törjük ketté, és mártogassuk a velőbe. 3 poharat készítsünk elő. A poharak aljába tegyünk 4 db mártott fél piskótát.

A tojássárgáját a cukorral habosra kikeverjük, majd a fehérjehabot hozzáadjuk, végül a citromhéjjal és a mascarponével lazán összekeverjük. A krém felével fedjük be a pohárban a piskótákat.

Darabolt eperszemekkel rakjuk meg, a maradék epervelőt öntsük rá, majd a krém másik felét is kanalazzuk rá.

Tetejét őrölt pisztáciával és mogyoróval díszítjük. 1-1 piskótával megtűzdelve, jól behűtve kínáljuk.