Hozzávalók:
Az epervelőhöz:
Elkészítése:
Az epreket egy edényben feltesszük a cukorral és őrölt szegfűszeggel főni, hogy sűrű velőt kapjunk.
A piskótákat törjük ketté, és mártogassuk a velőbe. 3 poharat készítsünk elő. A poharak aljába tegyünk 4 db mártott fél piskótát.
A tojássárgáját a cukorral habosra kikeverjük, majd a fehérjehabot hozzáadjuk, végül a citromhéjjal és a mascarponével lazán összekeverjük. A krém felével fedjük be a pohárban a piskótákat.
Darabolt eperszemekkel rakjuk meg, a maradék epervelőt öntsük rá, majd a krém másik felét is kanalazzuk rá.
Tetejét őrölt pisztáciával és mogyoróval díszítjük. 1-1 piskótával megtűzdelve, jól behűtve kínáljuk.