Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epres-grízes kocka recept

Epres-grízes kocka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 21*36 cm-es tepsihez:
    Csokis réteg:

    • 1 l tej
    • 200 g búzadara
    • 140 g cukor
    • 3 ek kakaópor
    • 140 g étcsokoládé

    Epres krémhez:

    • 2 cs vanliás pudingpor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 0,5 l tej
    • 5 dkg porcukor
    • 500 g eper
    • 4 dl habtejszín

    Elkészítése:

    Az alaphoz elkeverjük a búzadarát, cukrot és a kakaóport, majd hozzáadjuk a tejet és kevergetve sűrűre főzzük. Még forrón belekeverjük a csokit és addig keverjük, amíg felolvad.

    A tepsibe kevés vizet öntünk beles és kiöblítjük vele, amíg az alja mindenhol vizes nem lesz. Így, még vizesen öntjük bele a csokis masszát. Így nem fog beleragadni. Addig hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a krémet.

    A krémhez a pudingporokat elkeverjük a cukorral, majd a tejjel csomómentesre keverjük és sűrűre főzzük. Folpackkal letakarva kihűtjük.

    Közben az epret megmossuk és apróra vágjuk.

    A jól lehűtött tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzádolgozzuk a kihűlt pudingot, végül óvatosan beleforgatjuk az epret is.

    A kész epres krémet rásimítjuk a csokis alapra és hűtőbe tesszük. Kb 20-30 perc múlva már szelhető is.

    Ízlés szerint díszíthetjük tejszínhabbal, eperrel vagy csokiforgáccsal is.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá