Epres-grízes kocka recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 21*36 cm-es tepsihez:
Csokis réteg:
- 1 l tej
- 200 g búzadara
- 140 g cukor
- 3 ek kakaópor
- 140 g étcsokoládé
Epres krémhez:
- 2 cs vanliás pudingpor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 0,5 l tej
- 5 dkg porcukor
- 500 g eper
- 4 dl habtejszín
Elkészítése:
Az alaphoz elkeverjük a búzadarát, cukrot és a kakaóport, majd hozzáadjuk a tejet és kevergetve sűrűre főzzük. Még forrón belekeverjük a csokit és addig keverjük, amíg felolvad.
A tepsibe kevés vizet öntünk beles és kiöblítjük vele, amíg az alja mindenhol vizes nem lesz. Így, még vizesen öntjük bele a csokis masszát. Így nem fog beleragadni. Addig hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a krémet.
A krémhez a pudingporokat elkeverjük a cukorral, majd a tejjel csomómentesre keverjük és sűrűre főzzük. Folpackkal letakarva kihűtjük.
Közben az epret megmossuk és apróra vágjuk.
A jól lehűtött tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzádolgozzuk a kihűlt pudingot, végül óvatosan beleforgatjuk az epret is.
A kész epres krémet rásimítjuk a csokis alapra és hűtőbe tesszük. Kb 20-30 perc múlva már szelhető is.
Ízlés szerint díszíthetjük tejszínhabbal, eperrel vagy csokiforgáccsal is.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »