Hozzávalók egy 21*36 cm-es tepsihez:
Csokis réteg:
Epres krémhez:
Elkészítése:
Az alaphoz elkeverjük a búzadarát, cukrot és a kakaóport, majd hozzáadjuk a tejet és kevergetve sűrűre főzzük. Még forrón belekeverjük a csokit és addig keverjük, amíg felolvad.
A tepsibe kevés vizet öntünk beles és kiöblítjük vele, amíg az alja mindenhol vizes nem lesz. Így, még vizesen öntjük bele a csokis masszát. Így nem fog beleragadni. Addig hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a krémet.
A krémhez a pudingporokat elkeverjük a cukorral, majd a tejjel csomómentesre keverjük és sűrűre főzzük. Folpackkal letakarva kihűtjük.
Közben az epret megmossuk és apróra vágjuk.
A jól lehűtött tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzádolgozzuk a kihűlt pudingot, végül óvatosan beleforgatjuk az epret is.
A kész epres krémet rásimítjuk a csokis alapra és hűtőbe tesszük. Kb 20-30 perc múlva már szelhető is.
Ízlés szerint díszíthetjük tejszínhabbal, eperrel vagy csokiforgáccsal is.