Epres golyók – sütés nélkül recept
Hozzávalók kb. 20 golyócskához:
- 1 tubus sűrített tej
- 2 evőkanál cukor
- 16-20 dkg friss eper
- kb. 10 dkg darált háztartási keksz
- kókuszreszelék
- 5 gr vaj
- kevés piros ételfesték (opcionális)
Elkészítése:
A tisztított epreket apróra vágjuk, majd a cukorral és a vajjal együtt egy lábasban addig melegítjük, míg össze nem esik.
Ekkor belenyomjuk a sűrített tejet és ha szép élénk színt szeretnénk kevés folyékony piros ételfestékkel megszínezhetjük. Sűrű, krémes állaga legyen.
Hagyjuk kihűlni.
Ezután annyi darált kekszet gyúrunk bele, amennyit felvesz ahhoz, hogy gömbölygethető masszát kapjunk. Apró golyókat formázunk és kókuszreszelékbe hempergetjük őket.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »









