Epres golyók – sütés nélkül recept

Hozzávalók kb. 20 golyócskához:
- 1 tubus sűrített tej
- 2 evőkanál cukor
- 16-20 dkg friss eper
- kb. 10 dkg darált háztartási keksz
- kókuszreszelék
- 5 gr vaj
- kevés piros ételfesték (opcionális)
Elkészítése:
A tisztított epreket apróra vágjuk, majd a cukorral és a vajjal együtt egy lábasban addig melegítjük, míg össze nem esik.
Ekkor belenyomjuk a sűrített tejet és ha szép élénk színt szeretnénk kevés folyékony piros ételfestékkel megszínezhetjük. Sűrű, krémes állaga legyen.
Hagyjuk kihűlni.
Ezután annyi darált kekszet gyúrunk bele, amennyit felvesz ahhoz, hogy gömbölygethető masszát kapjunk. Apró golyókat formázunk és kókuszreszelékbe hempergetjük őket.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »