Epres golyók – sütés nélkül recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók kb. 20 golyócskához:
- 1 tubus sűrített tej
- 2 evőkanál cukor
- 16-20 dkg friss eper
- kb. 10 dkg darált háztartási keksz
- kókuszreszelék
- 5 gr vaj
- kevés piros ételfesték (opcionális)
Elkészítése:
A tisztított epreket apróra vágjuk, majd a cukorral és a vajjal együtt egy lábasban addig melegítjük, míg össze nem esik.
Ekkor belenyomjuk a sűrített tejet és ha szép élénk színt szeretnénk kevés folyékony piros ételfestékkel megszínezhetjük. Sűrű, krémes állaga legyen.
Hagyjuk kihűlni.
Ezután annyi darált kekszet gyúrunk bele, amennyit felvesz ahhoz, hogy gömbölygethető masszát kapjunk. Apró golyókat formázunk és kókuszreszelékbe hempergetjük őket.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.