Emeletes, habos szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Alap:
- 50 dkg darált háztartási keksz
- 10 dkg vaj (ne margarin legyen!)
- 10 dkg porcukor
- kb 2-2,5 dl tej
Túrókrém:
- 50 dkg tehéntúró
- 7,5 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- fél citrom leve (vagy ízlés szerint)
- 1 dl habtejszín
Vaníliás krém:
- 2 cs hidegen keverhető vaníliás pudingpor
- 5 dl tej
Tetejére:
- 2,5-3 dl habtejszín
- tortadara vagy csokiforgács
Elkészítése:
Alap:
A darált kekszet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a porcukrot és a kissé megolvasztott vajat és alaposan összedolgozzuk. Annyi tejet adjunk hozzá, hogy a massza összeálljon.
Egy 20*30 cm-es tepsi aljára sütőpapírt teszünk (így könnyebb lesz kivenni a kész sütit), majd az alapot egyenletesen beleterítjük és jól lenyomkodjuk.
Túrókrém:
A túrót egy tálba tesszük, hozzáadjuk a kétféle cukrot, a citrom héját és a levét, majd villával alaposan összedolgozzuk.
A tejszínt keményre felverjük, majd a túróhoz adjuk és összeforgatjuk az egészet.
A túrókrémet egyenletesen rákenjük a kekszes alapra, majd hűtőbe tesszük.
Vaníliás krém:
A pudingporokat egy nagyobb edénybe öntjük, hozzáadjuk a tejet és habverővel 3-5 perc alatt felverjük. Akkor jó, ha sűrű.
Az elkészült krémet a túrós rétegre kenjük egyenletesen, majd hűtőbe tesszük.
A tejszínt kemlnyre felverjük, a pudingos réteg tetejére simítjuk, majd tortadarával vagy csokiforgáccsal megszórjuk és 2-3 órára hűtőbe tesszük.
Éles késsel felvágjuk, majd tálaljuk a desszertet.