Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Emeletes, habos szelet recept

Emeletes, habos szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Alap:

    • 50 dkg darált háztartási keksz
    • 10 dkg vaj (ne margarin legyen!)
    • 10 dkg porcukor
    • kb 2-2,5 dl tej

    Túrókrém:

    • 50 dkg tehéntúró
    • 7,5 dkg porcukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • fél citrom leve (vagy ízlés szerint)
    • 1 dl habtejszín

    Vaníliás krém:

    • 2 cs hidegen keverhető vaníliás pudingpor
    • 5 dl tej

    Tetejére:

    • 2,5-3 dl habtejszín
    • tortadara vagy csokiforgács

    Elkészítése:

    Alap:

    A darált kekszet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a porcukrot és a kissé megolvasztott vajat és alaposan összedolgozzuk. Annyi tejet adjunk hozzá, hogy a massza összeálljon.

    Egy 20*30 cm-es tepsi aljára sütőpapírt teszünk (így könnyebb lesz kivenni a kész sütit), majd az alapot egyenletesen beleterítjük és jól lenyomkodjuk.

    Túrókrém:

    A túrót egy tálba tesszük, hozzáadjuk a kétféle cukrot, a citrom héját és a levét, majd villával alaposan összedolgozzuk.

    A tejszínt keményre felverjük, majd a túróhoz adjuk és összeforgatjuk az egészet.

    A túrókrémet egyenletesen rákenjük a kekszes alapra, majd hűtőbe tesszük.

    Vaníliás krém:

    A pudingporokat egy nagyobb edénybe öntjük, hozzáadjuk a tejet és habverővel 3-5 perc alatt felverjük. Akkor jó, ha sűrű.

    Az elkészült krémet a túrós rétegre kenjük egyenletesen, majd hűtőbe tesszük.

    A tejszínt kemlnyre felverjük, a pudingos réteg tetejére simítjuk, majd tortadarával vagy csokiforgáccsal megszórjuk és 2-3 órára hűtőbe tesszük.

    Éles késsel felvágjuk, majd tálaljuk a desszertet.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá