Emeletes, habos szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Alap:

  • 50 dkg darált háztartási keksz
  • 10 dkg vaj (ne margarin legyen!)
  • 10 dkg porcukor
  • kb 2-2,5 dl tej

Túrókrém:

  • 50 dkg tehéntúró
  • 7,5 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • fél citrom leve (vagy ízlés szerint)
  • 1 dl habtejszín

Vaníliás krém:

  • 2 cs hidegen keverhető vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej

Tetejére:

  • 2,5-3 dl habtejszín
  • tortadara vagy csokiforgács

Elkészítése:

Alap:

A darált kekszet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a porcukrot és a kissé megolvasztott vajat és alaposan összedolgozzuk. Annyi tejet adjunk hozzá, hogy a massza összeálljon.

Egy 20*30 cm-es tepsi aljára sütőpapírt teszünk (így könnyebb lesz kivenni a kész sütit), majd az alapot egyenletesen beleterítjük és jól lenyomkodjuk.

Túrókrém:

A túrót egy tálba tesszük, hozzáadjuk a kétféle cukrot, a citrom héját és a levét, majd villával alaposan összedolgozzuk.

A tejszínt keményre felverjük, majd a túróhoz adjuk és összeforgatjuk az egészet.

A túrókrémet egyenletesen rákenjük a kekszes alapra, majd hűtőbe tesszük.

Vaníliás krém:

A pudingporokat egy nagyobb edénybe öntjük, hozzáadjuk a tejet és habverővel 3-5 perc alatt felverjük. Akkor jó, ha sűrű.

Az elkészült krémet a túrós rétegre kenjük egyenletesen, majd hűtőbe tesszük.

A tejszínt kemlnyre felverjük, a pudingos réteg tetejére simítjuk, majd tortadarával vagy csokiforgáccsal megszórjuk és 2-3 órára hűtőbe tesszük.

Éles késsel felvágjuk, majd tálaljuk a desszertet.