Emeletes élvezet recept
Hozzávalók:
1. réteghez:
- 25 dkg darált háztartási keksz
- 5 dkg margarin
- 5 dkg porcukor
- kevés tej
2. réteghez:
- 20 dkg túró
- 10 dkg porcukor
- 2 dl növényi habtejszín
- 1 cs vaníliás cukor
3. réteghez:
- 2 cs vaníliás krémpor
- 5 dl tej
- 1 cs vaníliás cukor
4. réteghez:
- 2 dl növényi habtejszín
- 5 dkg porcukor
Tetejére:
- 5 dkg reszelt csokoládé (kb)
Elkészítése:
A darált kekszet összegyúrjuk a cukorral, a margarinnal és egy kevés tejjel. Csak annyival, hogy linzertészta keménységű legyen.
Egy közepes tepsibe egy kevés darált kekszet szórunk, hogy ne ragadjon le és belenyomkodjuk a keksztésztát.
A túrót, ha darabos krémesítjük, összekeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, majd a habbá vert habtejszínnel és a keksztésztára simítjuk.
A krémport a tejjel jó sokáig keverjük. Minél tovább keverjük, annál keményebb krém lesz belőle, majd a túrókrémre simítjuk.
A habtejszínt felverjük a porcukorral és a vaníliás krémre kenjük.
A tetejére reszelt csokoládét szórunk és hűtőbe tesszük tálalásig.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »









