Emeletes élvezet

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
1. réteghez:

  • 25 dkg darált háztartási keksz
  • 5 dkg margarin
  • 5 dkg porcukor
  • kevés tej

2. réteghez:

  • 20 dkg túró
  • 10 dkg porcukor
  • 2 dl növényi habtejszín
  • 1 cs vaníliás cukor

3. réteghez:

  • 2 cs vaníliás krémpor
  • 5 dl tej
  • 1 cs vaníliás cukor

4. réteghez:

  • 2 dl növényi habtejszín
  • 5 dkg porcukor

Tetejére:

  • 5 dkg reszelt csokoládé (kb)

Elkészítése:
A darált kekszet összegyúrjuk a cukorral, a margarinnal és egy kevés tejjel. Csak annyival, hogy linzertészta keménységű legyen. Egy közepes tepsibe egy kevés darált kekszet szórunk, hogy ne ragadjon le és belenyomkodjuk a keksztésztát. A túrót, ha darabos krémesítjük, összekeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, majd a habbá vert habtejszínnel és a keksztésztára simítjuk. A krémport a tejjel jó sokáig keverjük. Minél tovább keverjük, annál keményebb krém lesz belőle, majd a túrókrémre simítjuk. A habtejszínt felverjük a porcukorral és a vaníliás krémre kenjük. A tetejére reszelt csokoládét szórunk és hűtőbe tesszük tálalásig.