Egyszerű túrópötty recept
Hozzávalók:
- 25 dkg túró
- 3 ek darált háztartási keksz
- 3 ek méz
- 1 kezeletlen citrom reszelt héja
- 15 dkg étcsokoládé
- 2 ek olaj
Elkészítése:
A túrót jól áttörjük, majd hozzáadjuk a mézet, kekszmorzsát és belereszeljük a citrom héját. Összedolgozzuk. Vizes kézzel apró golyókat sodrunk és tálcára sorakoztatjuk.
Legalább 30 percre a fagyasztóba rakjuk.
Ez alatt az étcsokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk.
Megmártjuk benne a golyókat. Hagyjuk, míg a csoki megdermed.
Érdemes a golyókba fogpiszkát szúrni, annál fogva megmártani, majd egy darab hungarocellbe szúrni. A lehűtött túrón a csoki pillanatok alatt megköt, ezért érdemes gyorsan dolgozni.
Tipp:
Négy évvel ezelőtt készítettem el az első adagot. Akkor is pillanatok alatt elfogyott. Aztán elfeledkeztem róla. Most eszembe jutott. Két nap alatt kétszer golyózgattam, mert a nagyobbik gyermekem azt mondta: anya, ebből nagyon sokat kérek. Amúgy nagyon egyszerű, tényleg pár perc az összeállítása, majd jön a sodrás és a bevonás. Aztán másodpercek alatt el is tűnik a tálcáról.
Ízre nagyon hasonlít arra a bizonyos piros pöttyösre.
Nem lehet belőle eleget csinálni.