Hozzávalók:
Elkészítése:
A túrót jól áttörjük, majd hozzáadjuk a mézet, kekszmorzsát és belereszeljük a citrom héját. Összedolgozzuk. Vizes kézzel apró golyókat sodrunk és tálcára sorakoztatjuk.
Legalább 30 percre a fagyasztóba rakjuk.
Ez alatt az étcsokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk.
Megmártjuk benne a golyókat. Hagyjuk, míg a csoki megdermed.
Érdemes a golyókba fogpiszkát szúrni, annál fogva megmártani, majd egy darab hungarocellbe szúrni. A lehűtött túrón a csoki pillanatok alatt megköt, ezért érdemes gyorsan dolgozni.
Négy évvel ezelőtt készítettem el az első adagot. Akkor is pillanatok alatt elfogyott. Aztán elfeledkeztem róla. Most eszembe jutott. Két nap alatt kétszer golyózgattam, mert a nagyobbik gyermekem azt mondta: anya, ebből nagyon sokat kérek. Amúgy nagyon egyszerű, tényleg pár perc az összeállítása, majd jön a sodrás és a bevonás. Aztán másodpercek alatt el is tűnik a tálcáról.
Ízre nagyon hasonlít arra a bizonyos piros pöttyösre.
Nem lehet belőle eleget csinálni.