Édes vargánya gomba recept

Hozzávalók:
A gomba fejéhez:
- 35 dkg darált keksz
- 25 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- fél dl rum
- 2 ek baracklekvár
- babapiskóta a gomba szárának
Mázhoz:
- 100 g tejcsoki vagy tortabevonó
- 1 tk étolaj
Krémhez:
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 3,5 dl tej
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg margarin
Elkészítése:
A gomba fejéhez a hozzávalókat összekevertem, majd gomba alakúra formáztam.
Én egy kisebb merőkanalat kiliszteztem és a masszát a falához nyomkodtam és kiütöttem (legyen benne hely a krémnek). A kisebb gomba fejeket pedig teaszűrőbe nyomkodtam. Tökéletesen kifordult belőle.
A pudingot a tejjel, cukorral sűrűre főztem, majd kihűtöttem. A margarint kihabosítottam és a kihűlt krémmel összekevertem.
A gombafejeket megtöltöttem a krémmel.
A csokit az étolajjal vízgőz felett összeolvasztottam és a gombafejeket belemártogattam.
A szárának babapiskótát tettem. Egy darabot ketté vágtam és lekvárral összeragasztottam, majd a krémbe nyomkodtam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »