Édes vargánya gomba recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
A gomba fejéhez:
- 35 dkg darált keksz
- 25 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- fél dl rum
- 2 ek baracklekvár
- babapiskóta a gomba szárának
Mázhoz:
- 100 g tejcsoki vagy tortabevonó
- 1 tk étolaj
Krémhez:
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 3,5 dl tej
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg margarin
Elkészítése:
A gomba fejéhez a hozzávalókat összekevertem, majd gomba alakúra formáztam.
Én egy kisebb merőkanalat kiliszteztem és a masszát a falához nyomkodtam és kiütöttem (legyen benne hely a krémnek). A kisebb gomba fejeket pedig teaszűrőbe nyomkodtam. Tökéletesen kifordult belőle.
A pudingot a tejjel, cukorral sűrűre főztem, majd kihűtöttem. A margarint kihabosítottam és a kihűlt krémmel összekevertem.
A gombafejeket megtöltöttem a krémmel.
A csokit az étolajjal vízgőz felett összeolvasztottam és a gombafejeket belemártogattam.
A szárának babapiskótát tettem. Egy darabot ketté vágtam és lekvárral összeragasztottam, majd a krémbe nyomkodtam.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.