Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Édes vargánya gomba recept

Édes vargánya gomba
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    A gomba fejéhez:

    • 35 dkg darált keksz
    • 25 dkg margarin
    • 15 dkg porcukor
    • fél dl rum
    • 2 ek baracklekvár
    • babapiskóta a gomba szárának

    Mázhoz:

    • 100 g tejcsoki vagy tortabevonó
    • 1 tk étolaj

    Krémhez:

    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 3,5 dl tej
    • 10 dkg porcukor
    • 10 dkg margarin

    Elkészítése:

    A gomba fejéhez a hozzávalókat összekevertem, majd gomba alakúra formáztam.

    Én egy kisebb merőkanalat kiliszteztem és a masszát a falához nyomkodtam és kiütöttem (legyen benne hely a krémnek). A kisebb gomba fejeket pedig teaszűrőbe nyomkodtam. Tökéletesen kifordult belőle.

    A pudingot a tejjel, cukorral sűrűre főztem, majd kihűtöttem. A margarint kihabosítottam és a kihűlt krémmel összekevertem.

    A gombafejeket megtöltöttem a krémmel.

    A csokit az étolajjal vízgőz felett összeolvasztottam és a gombafejeket belemártogattam.

    A szárának babapiskótát tettem. Egy darabot ketté vágtam és lekvárral összeragasztottam, majd a krémbe nyomkodtam.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá