Édes vargánya gomba

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Édes vargánya gomba

Hozzávalók:
A gomba fejéhez:

  • 35 dkg darált keksz
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • fél dl rum
  • 2 ek baracklekvár
  • babapiskóta a gomba szárának

Mázhoz:

  • 100 g tejcsoki vagy tortabevonó
  • 1 tk étolaj

Krémhez:

  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 3,5 dl tej
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg margarin

Elkészítése:

A gomba fejéhez a hozzávalókat összekevertem, majd gomba alakúra formáztam.

Én egy kisebb merőkanalat kiliszteztem és a masszát a falához nyomkodtam és kiütöttem (legyen benne hely a krémnek). A kisebb gomba fejeket pedig teaszűrőbe nyomkodtam. Tökéletesen kifordult belőle.

A pudingot a tejjel, cukorral sűrűre főztem, majd kihűtöttem. A margarint kihabosítottam és a kihűlt krémmel összekevertem.

A gombafejeket megtöltöttem a krémmel.

A csokit az étolajjal vízgőz felett összeolvasztottam és a gombafejeket belemártogattam.

A szárának babapiskótát tettem. Egy darabot ketté vágtam és lekvárral összeragasztottam, majd a krémbe nyomkodtam.