Diós ostya recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 cs 5 db-os nagy méretű ostyalap
- 10 db egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 80 dkg kristálycukor
- 1 db margarin
- 25-30 dkg darált dió (lehet dejó is)
- 1 db ét tortabevonó
Elkészítése:
A tojásokat összekeverjük a cukorral, felforraljuk és folytonos kevergetés mellett lassú tűzön 10-12 percig főzzük.
A tűzről levéve belekeverjük a darabokra vágott margarint, majd legvégül a kisebb adagokban a darált diót. Közben figyelni kell, nehogy kemény legyen a töltelék.
Könnyen keverhető, puhább állagú diós krémet kell készíteni.
Gondolatban 4 felé osztjuk a krémet és egy tálcára téve megtöltjük vele az ostyalapokat.
Az ét tortabevonót 1 evőkanál vízzel gőz fölött felolvasztjuk és még forrón megkenjük vele a legfelső ostyát.
Díszítésként megszórjuk a csokit egy kevés darált dióval.
Hűtőszekrénybe tesszük, max. 1 óra múlva megdermed a krém és máris fogyasztható!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »