Diós ostya recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 cs 5 db-os nagy méretű ostyalap
- 10 db egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 80 dkg kristálycukor
- 1 db margarin
- 25-30 dkg darált dió (lehet dejó is)
- 1 db ét tortabevonó
Elkészítése:
A tojásokat összekeverjük a cukorral, felforraljuk és folytonos kevergetés mellett lassú tűzön 10-12 percig főzzük.
A tűzről levéve belekeverjük a darabokra vágott margarint, majd legvégül a kisebb adagokban a darált diót. Közben figyelni kell, nehogy kemény legyen a töltelék.
Könnyen keverhető, puhább állagú diós krémet kell készíteni.
Gondolatban 4 felé osztjuk a krémet és egy tálcára téve megtöltjük vele az ostyalapokat.
Az ét tortabevonót 1 evőkanál vízzel gőz fölött felolvasztjuk és még forrón megkenjük vele a legfelső ostyát.
Díszítésként megszórjuk a csokit egy kevés darált dióval.
Hűtőszekrénybe tesszük, max. 1 óra múlva megdermed a krém és máris fogyasztható!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »


