Diós ostya recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 cs 5 db-os nagy méretű ostyalap
- 10 db egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 80 dkg kristálycukor
- 1 db margarin
- 25-30 dkg darált dió (lehet dejó is)
- 1 db ét tortabevonó
Elkészítése:
A tojásokat összekeverjük a cukorral, felforraljuk és folytonos kevergetés mellett lassú tűzön 10-12 percig főzzük.
A tűzről levéve belekeverjük a darabokra vágott margarint, majd legvégül a kisebb adagokban a darált diót. Közben figyelni kell, nehogy kemény legyen a töltelék.
Könnyen keverhető, puhább állagú diós krémet kell készíteni.
Gondolatban 4 felé osztjuk a krémet és egy tálcára téve megtöltjük vele az ostyalapokat.
Az ét tortabevonót 1 evőkanál vízzel gőz fölött felolvasztjuk és még forrón megkenjük vele a legfelső ostyát.
Díszítésként megszórjuk a csokit egy kevés darált dióval.
Hűtőszekrénybe tesszük, max. 1 óra múlva megdermed a krém és máris fogyasztható!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »