Diós ostya recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 cs 5 db-os nagy méretű ostyalap
- 10 db egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 80 dkg kristálycukor
- 1 db margarin
- 25-30 dkg darált dió (lehet dejó is)
- 1 db ét tortabevonó
Elkészítése:
A tojásokat összekeverjük a cukorral, felforraljuk és folytonos kevergetés mellett lassú tűzön 10-12 percig főzzük.
A tűzről levéve belekeverjük a darabokra vágott margarint, majd legvégül a kisebb adagokban a darált diót. Közben figyelni kell, nehogy kemény legyen a töltelék.
Könnyen keverhető, puhább állagú diós krémet kell készíteni.
Gondolatban 4 felé osztjuk a krémet és egy tálcára téve megtöltjük vele az ostyalapokat.
Az ét tortabevonót 1 evőkanál vízzel gőz fölött felolvasztjuk és még forrón megkenjük vele a legfelső ostyát.
Díszítésként megszórjuk a csokit egy kevés darált dióval.
Hűtőszekrénybe tesszük, max. 1 óra múlva megdermed a krém és máris fogyasztható!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »