Dinnye szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 25 dkg darált keksz
- 8 dkg margarin
- 2- 3 evőkanál rumaroma ízlés szerint
- 10 dkg porcukor ( ízlés szerint )
- 1 evőkanál baracklekvár
- 3 evőkanál piros ételszínezés
- 3 evőkanál zöld ételszínezék
- 1 csomag tortadara
Elkészítése:
A kekszet, a margarint, a rumot és a lekvárt összedolgozzuk.
Mikor elkészül ketté osztjuk, az egyik felét pirosra, a másikat pedig zöldre színezzük.
Mindkét tésztából 3-3 egyforma gombócot készítünk, a zöldet ellapítjuk úgy, hogy a pirosat bele tudjuk rakni.
A golyókat egyesével becsomagoljuk, és 15 percre a fagyasztóba tesszük.
A kész golyókat dinnye formájúra szeleteljük, majd a piros részbe tortadarát nyomkodnunk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









