Csíkos epres panna cotta recept

Hozzávalók:
Alap:
- 250 ml tej
- 500 ml tejszín
- 20 g zselatin
- vaníliapaszta ízlés szerint
- kb 10 dkg cukor vagy ízlés szerint
- csipet só
Epres réteg:
- 750 g eper
- 120 ml víz
- cukor ízlés szerint
- 15 g zselatin
Elkészítése:
A zselatint kevés vízbe áztatjuk, majd felemelegítjük.
A tejet, tejszínt, cukrot, sót és vaníliapasztát összemelegítjük, majd hozzáadjuk a folyós zselatint és simára keverjük.
4 közepes méretű poharat özgerincformába vagy muffin tepsibe tesszünk kissé megdöntve és kevés tejszínes folyadékot öntünk bele, majd hűtőbe tesszük dermedésig.
Közben elkészítjük az epres részt. Az epret megmossuk, kicsumázzuk és a vízzel, cukorral felforraljuk, majd botmixerrel pürésítjük, végül belekeverjük a felmelegített zselatint is. Még melegen átszűrjük.
A megdermedt tejszínes rétegre öntünk egy réteg epres masszát, majd ezt is hűtőbe tesszük, amíg megdermed.
Addig folytatjuk a rétegzést, amíg a hozzávalók el nem fogynak.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »