Csíkos epres panna cotta recept

Hozzávalók:
Alap:
- 250 ml tej
- 500 ml tejszín
- 20 g zselatin
- vaníliapaszta ízlés szerint
- kb 10 dkg cukor vagy ízlés szerint
- csipet só
Epres réteg:
- 750 g eper
- 120 ml víz
- cukor ízlés szerint
- 15 g zselatin
Elkészítése:
A zselatint kevés vízbe áztatjuk, majd felemelegítjük.
A tejet, tejszínt, cukrot, sót és vaníliapasztát összemelegítjük, majd hozzáadjuk a folyós zselatint és simára keverjük.
4 közepes méretű poharat özgerincformába vagy muffin tepsibe tesszünk kissé megdöntve és kevés tejszínes folyadékot öntünk bele, majd hűtőbe tesszük dermedésig.
Közben elkészítjük az epres részt. Az epret megmossuk, kicsumázzuk és a vízzel, cukorral felforraljuk, majd botmixerrel pürésítjük, végül belekeverjük a felmelegített zselatint is. Még melegen átszűrjük.
A megdermedt tejszínes rétegre öntünk egy réteg epres masszát, majd ezt is hűtőbe tesszük, amíg megdermed.
Addig folytatjuk a rétegzést, amíg a hozzávalók el nem fogynak.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »