Csíkos epres panna cotta recept

Hozzávalók:
Alap:
- 250 ml tej
- 500 ml tejszín
- 20 g zselatin
- vaníliapaszta ízlés szerint
- kb 10 dkg cukor vagy ízlés szerint
- csipet só
Epres réteg:
- 750 g eper
- 120 ml víz
- cukor ízlés szerint
- 15 g zselatin
Elkészítése:
A zselatint kevés vízbe áztatjuk, majd felemelegítjük.
A tejet, tejszínt, cukrot, sót és vaníliapasztát összemelegítjük, majd hozzáadjuk a folyós zselatint és simára keverjük.
4 közepes méretű poharat özgerincformába vagy muffin tepsibe tesszünk kissé megdöntve és kevés tejszínes folyadékot öntünk bele, majd hűtőbe tesszük dermedésig.
Közben elkészítjük az epres részt. Az epret megmossuk, kicsumázzuk és a vízzel, cukorral felforraljuk, majd botmixerrel pürésítjük, végül belekeverjük a felmelegített zselatint is. Még melegen átszűrjük.
A megdermedt tejszínes rétegre öntünk egy réteg epres masszát, majd ezt is hűtőbe tesszük, amíg megdermed.
Addig folytatjuk a rétegzést, amíg a hozzávalók el nem fogynak.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »