Csíkos epres panna cotta recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
Alap:
- 250 ml tej
- 500 ml tejszín
- 20 g zselatin
- vaníliapaszta ízlés szerint
- kb 10 dkg cukor vagy ízlés szerint
- csipet só
Epres réteg:
- 750 g eper
- 120 ml víz
- cukor ízlés szerint
- 15 g zselatin
Elkészítése:
A zselatint kevés vízbe áztatjuk, majd felemelegítjük.
A tejet, tejszínt, cukrot, sót és vaníliapasztát összemelegítjük, majd hozzáadjuk a folyós zselatint és simára keverjük.
4 közepes méretű poharat özgerincformába vagy muffin tepsibe tesszünk kissé megdöntve és kevés tejszínes folyadékot öntünk bele, majd hűtőbe tesszük dermedésig.
Közben elkészítjük az epres részt. Az epret megmossuk, kicsumázzuk és a vízzel, cukorral felforraljuk, majd botmixerrel pürésítjük, végül belekeverjük a felmelegített zselatint is. Még melegen átszűrjük.
A megdermedt tejszínes rétegre öntünk egy réteg epres masszát, majd ezt is hűtőbe tesszük, amíg megdermed.
Addig folytatjuk a rétegzést, amíg a hozzávalók el nem fogynak.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.