Citromos-áfonyás pohárkrém recept

Hozzávalók:
Citromos krémhez:
- 20 dkg mascarpone
- 10 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 1,5 dl habtejszín
Vaníliás krémhez:
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- 3 ek barnacukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 1,5 dl habtejszín
Áfonyához:
- 25 dkg áfonya
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 kk őrölt fahéj
Elkészítése:
Citromos krém:
A mascarponéhoz adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és ízlés szerinti mennyiségű citromlevet, majd keverjük simára.
A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan hogy a hab ne nagyon törjön, keverjük hozzá a krémhez.
Vaníliás krém:
A pudingport keverjük simára egy kevés tejjel, majd adjuk hozzá a maradék tejet, a barnacukrot, a vaníliás cukrot, és állandó kevergetés mellett, főzzük sűrűre. Ezután hűtsük ki teljesen. (Én kevergetve hűtöm ki, akkor csomómentes, és szép sima lesz.)
A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan hogy a hab ne nagyon törjön, keverjük hozzá teljesen kihűlt pudinghoz.
Az áfonyát tegyük egy tányérba, szórjuk meg a vaníliás cukorral és az őrölt fahéjjal, keverjük össze, majd tegyük be a mikróba és pár perc alatt karamellizáljuk meg (közben vegyük ki és óvatosan keverjük össze).
Ezután hűtsük ki egészen mielőtt krémekkel a poharakba rétegeznénk.
Az elkészült krémeket és az áfonyát váltakozva kanalazzuk a poharakba, majd tegyük be a hűtőbe, hogy a krémek kellően megdermedjenek és az ízek jól összeérjenek.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »