Citromkrémes keksztekercs gluténmentesen recept

Hozzávalók:
Az alaphoz:
- 50 dkg rizslisztes háztartási keksz (darálva)
- 2 ek kakaópor
- 2 ek instant kávé
- 10 dkg eritrit
- kb 1,5 dl tej (rizstej)
A krémhez:
- fél cs GM vaníliás pudingpor
- 1,5 dl tej (rizstej)
- 25 dkg vaj v margarin
- 20 dkg eritrit
- 1 citrom leve és héja
A hempergetéshez:
- kókuszreszelék
Elkészítése:
Az alap hozzávalóit összegyúrjuk, a tejet apránként adagolva hozzá, a masszának könnyen gyúrhatónak, nyújthatónak kell lenni.
A pudingport az eritrittel édesített tejben sűrűre főzzük, kihűtjük. A puha vajat (margarint) robotgép segítségével kihabosítjuk, kanalanként hozzáadjuk a pudingot is, habosra kevertetjük, majd a citrom levével és lereszelt héjával ízesítjük.
A kekszes masszát 2 részre osztjuk, majd egyenként 2 alufólia között vékonyra nyújtjuk, megkenjük a krém felével, és szorosan feltekerjük, ugyanígy járunk el a másik tekerccsel is.
Alufóliába csomagolva pár órára a hűtőbe tesszük, majd a fóliából kibontva, kókuszreszelékben meghempergetjük és vékony szeletekre szelve kínáljuk.
Tipp:
Előnye, hogy akár hetekkel hamarabb is elkészíthető és a fagyasztóban eltartható, illetve akár váratlan vendég váró sütinek érdemes ilyet tartani a fagyasztóban, hiszen fagyosan lehet vékonyra szelni és szobahömérsékleten gyorsan kiolvad. További előnye, nem kell hozzá bekapcsolni a sütőt, ott a többi finomság készülhet!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édesburgonya vásárlás és felhasználás – így hozd ki belőle a legtöbbet a konyhában(x)
Az édesburgonya – vagy ahogy sokan nevezik, batáta – egyre gyakrabban kerül
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »