Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Céklás pite recept

Céklás pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    Alaphoz:

    • 25 dkg csokis müzli
    • 15 dkg lágy margarin

    Céklakrémhez:

    • 2 db öklömnyi cékla
    • 1 csomag puncs ízű pudingpor
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 dl víz
    • 5 ek cukor

    Elkészítése:

    A puha margarint összekeverjük a müzlivel, és kapcsos tortaformába nyomkodjuk. Simára egyengetjük egy kiskanál hátával. Hűtőbe tesszük.

    A céklákat meghámozzuk, vékonyra szeleteljük, és egy lábasban kb. 1 dl vízzel feltesszük főzni. Ha puha, leszűrjük, langyosan botmixerrel pépesre keverjük. A pudingot elkeverjük a cukorral, a szétválasztott tojássárgájával, és 4 dl vízzel simára keverjük. Mikróban 1 x 3 perc -keverés- 1 x 1 perc alatt sűrűre főzzük.

    A tojásfehérjét kemény habbá verjük.

    A céklapürét simára keverjük a pudinggal, lazán beleforgatjuk a tojáshabot, és ezt a kihűlt krémet rákenjük a müzlis alapra. Hűtőbe tesszük tálalásig.

    Tipp:

    Az alapot készíthetjük darált háztartási keksszel, vagy porrá tört édes kétszersülttel is.

    A céklás pite kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 217 kcal
    Fehérje: 2 g
    Szénhidrát: 26 g
    Zsír: 12 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá