Céklás pite

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

Alaphoz:

  • 25 dkg csokis müzli
  • 15 dkg lágy margarin

Céklakrémhez:

  • 2 db öklömnyi cékla
  • 1 csomag puncs ízű pudingpor
  • 1 egész tojás
  • 4 dl víz
  • 5 ek cukor

Elkészítése:

A puha margarint összekeverjük a müzlivel, és kapcsos tortaformába nyomkodjuk. Simára egyengetjük egy kiskanál hátával. Hűtőbe tesszük.

A céklákat meghámozzuk, vékonyra szeleteljük, és egy lábasban kb. 1 dl vízzel feltesszük főzni. Ha puha, leszűrjük, langyosan botmixerrel pépesre keverjük. A pudingot elkeverjük a cukorral, a szétválasztott tojássárgájával, és 4 dl vízzel simára keverjük. Mikróban 1 x 3 perc -keverés- 1 x 1 perc alatt sűrűre főzzük.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük.

A céklapürét simára keverjük a pudinggal, lazán beleforgatjuk a tojáshabot, és ezt a kihűlt krémet rákenjük a müzlis alapra. Hűtőbe tesszük tálalásig.

Tipp:

Az alapot készíthetjük darált háztartási keksszel, vagy porrá tört édes kétszersülttel is.