Hozzávalók:
Alaphoz:
Céklakrémhez:
Elkészítése:
A puha margarint összekeverjük a müzlivel, és kapcsos tortaformába nyomkodjuk. Simára egyengetjük egy kiskanál hátával. Hűtőbe tesszük.
A céklákat meghámozzuk, vékonyra szeleteljük, és egy lábasban kb. 1 dl vízzel feltesszük főzni. Ha puha, leszűrjük, langyosan botmixerrel pépesre keverjük. A pudingot elkeverjük a cukorral, a szétválasztott tojássárgájával, és 4 dl vízzel simára keverjük. Mikróban 1 x 3 perc -keverés- 1 x 1 perc alatt sűrűre főzzük.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
A céklapürét simára keverjük a pudinggal, lazán beleforgatjuk a tojáshabot, és ezt a kihűlt krémet rákenjük a müzlis alapra. Hűtőbe tesszük tálalásig.
Az alapot készíthetjük darált háztartási keksszel, vagy porrá tört édes kétszersülttel is.