Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Céklapuding recept

Céklapuding
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 közepes cékla
    • 1 zacskó málna-, vagy eper ízű pudingpor
    • 5 dl rizstej
    • 4+1 ek cukor
    • 1 tk citromlé
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • késhegynyi fehér bors
    • díszítésnek citromfűlevél

    Elkészítése:

    A céklát megtisztítjuk, vékonyra szeleteljük, lábasba téve kevés vízzel, 1 evőkanál cukorral, csipet fehér borssal, lefedve forrástól számítva 10 percig főzzük.

    Leszűrjük, hűtjük, botmixerrel pépesítjük. A tojást szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A pudingport 4 evőkanál cukorral és a tojás sárgájával elkeverjük, majd fokozatosan hozzáöntve a rizstejet, simára dolgozzuk. Lassú tűzön sűrűsödésig főzzük.

    Hagyjuk langyosra hűlni, néha keverjük meg. Végül a pudingba belekeverjük a céklapürét, a citromlét, lazán a tojáshabot, és üvegtálkákba kanalazzuk.

    Teljesen kihűlve hűtőbe tesszük, tálaláskor citromfűlevéllel díszítjük.

    Tipp:

    Tartalmasabb, ha babapiskótával körbeszurkálva tálaljuk.

    A céklapuding kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 112 kcal
    Fehérje: 1 g
    Szénhidrát: 23 g
    Zsír: 2 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá