Hozzávalók:
Elkészítése:
A céklát megtisztítjuk, vékonyra szeleteljük, lábasba téve kevés vízzel, 1 evőkanál cukorral, csipet fehér borssal, lefedve forrástól számítva 10 percig főzzük.
Leszűrjük, hűtjük, botmixerrel pépesítjük. A tojást szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A pudingport 4 evőkanál cukorral és a tojás sárgájával elkeverjük, majd fokozatosan hozzáöntve a rizstejet, simára dolgozzuk. Lassú tűzön sűrűsödésig főzzük.
Hagyjuk langyosra hűlni, néha keverjük meg. Végül a pudingba belekeverjük a céklapürét, a citromlét, lazán a tojáshabot, és üvegtálkákba kanalazzuk.
Teljesen kihűlve hűtőbe tesszük, tálaláskor citromfűlevéllel díszítjük.
Tartalmasabb, ha babapiskótával körbeszurkálva tálaljuk.