Céklapuding

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 közepes cékla
  • 1 zacskó málna-, vagy eper ízű pudingpor
  • 5 dl rizstej
  • 4+1 ek cukor
  • 1 tk citromlé
  • 1 egész tojás
  • késhegynyi fehér bors
  • díszítésnek citromfűlevél

Elkészítése:

A céklát megtisztítjuk, vékonyra szeleteljük, lábasba téve kevés vízzel, 1 evőkanál cukorral, csipet fehér borssal, lefedve forrástól számítva 10 percig főzzük.

Leszűrjük, hűtjük, botmixerrel pépesítjük. A tojást szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A pudingport 4 evőkanál cukorral és a tojás sárgájával elkeverjük, majd fokozatosan hozzáöntve a rizstejet, simára dolgozzuk. Lassú tűzön sűrűsödésig főzzük.

Hagyjuk langyosra hűlni, néha keverjük meg. Végül a pudingba belekeverjük a céklapürét, a citromlét, lazán a tojáshabot, és üvegtálkákba kanalazzuk.

Teljesen kihűlve hűtőbe tesszük, tálaláskor citromfűlevéllel díszítjük.

Tipp:

Tartalmasabb, ha babapiskótával körbeszurkálva tálaljuk.