Barackos-kókuszos piskótatallér recept

Hozzávalók egy 30*16 cm-es tálhoz:
- 3*120 g piskótatallér
- 1 nagy (850 g) vödör tejföl
- 200 g kókuszreszelék
- 2*470 g hámozott, felezett őszibarack konzerv
- 8 ek kristálycukor
- 1 cs (45 g) habpor
- 1,5 dl tej
Elkészítése:
A konzervet kinyitjuk és a gyümölcsről a levét leöntjük (a levére szükségünk lesz). Mindegyiket külön-külön tálba tesszük. A barackot ízlés szerint kisebb darabokra vágjuk.
A tejfölt a cukorral és a kókuszreszelékkel jól kikeverjük.
A piskótatallért belemártjuk a barack levébe (de nem áztatjuk), majd kirakjuk vele a tál alját.
Az egymás mellé helyezett piskótatallért megkenjük (ne túl vastagon) a tejfölös-kókuszos masszával, majd erre rárakosgatjuk a felvágott barackot (pár darab barackot tegyünk félre a díszítéshez).
Addig folytatjuk a rétegezést, amíg az alapanyagok el nem fogynak. A rétegezést a masszával fejezzük be, az kerüljön a tetejére.
Hűtőbe tesszük kb 3-4 órára pihenni. Ennyi idő alatt jól lehűl és megpuhulnak a piskótatallérok.
Közben a habport felverjük kemény habbá. Tálalás előtt, szép, egyforma szeletekre felvágjuk és a tetejét tejszínhabbal és barackkal díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »