Barackos joghurttorta recept

Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:
Alap:
- 30 dkg édes keksz
- 15 dkg vaj
Barackos-joghurtos részhez:
- 4 db sárgabarackos joghurt (4×125 g-os)
- 20 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 1/2 citrom leve és reszelt héja
- 4 dl habtejszín
- 15 gramm porzselatin + 1 dl víz
- 6 felezett őszibarackbefőtt
- 1 kiwi (a díszítéshez)
- 1 cs színtelen tortazselé (a tetejére)
Elkészítése:
A kekszet morzsoljuk össze vagy daráljuk le, majd adjuk hozzá a felolvasztott meleg vajat és keverjük alaposan össze.
A tortaformát béleljük ki sütőpapírral, majd öntsük és egyenletesen lapogassuk bele a vajas-kekszet. Ezután tegyük be a hűtőbe, hogy megdermedjen, közben pedig készítsük el a joghurtos tölteléket.
A felezett őszbarackból tegyünk félre egy darabot, majd a többit a kiwivel együtt, ízlés szerint daraboljuk fel.
A joghurthoz adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citrom levét és reszelt héját, majd keverjük simára.
A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a zselatint és addig keverjük, míg teljesen feloldódik, és langyosra hűl. Ezután öntsük hozzá a joghurtos keverékhez, majd alaposan keverjük össze.
A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd a felét adjuk hozzá a joghurtos keverékhez és keverjük simára. Ezután keverjük hozzá a felkockázott őszibarackot, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá a maradék tejszínhabot is.
A tortaformát vegyük ki a hűtőből és a kekszes alapra kanalazzuk, majd egyenletesen simítsuk rá a barackos joghurtkrémet.
Ezután tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen és az ízek jól összeérjenek.
Amikor a torta már megdermedt, vegyük ki a hűtőből és rakjuk rá a maradék őszibarackot és a felkockázott kiwit.
Ezután a színtelen tortazselét készítsük el a tasakon lévő leírás szerint és egyenletesen vonjuk be vele a torta tetejét, majd tegyük vissza a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen.
Tipp:
Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből a tortát, majd helyezzük tálcára, ízlés szerint szeleteljük fel és úgy kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »