Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:
Alap:
Barackos-joghurtos részhez:
Elkészítése:
A kekszet morzsoljuk össze vagy daráljuk le, majd adjuk hozzá a felolvasztott meleg vajat és keverjük alaposan össze.
A tortaformát béleljük ki sütőpapírral, majd öntsük és egyenletesen lapogassuk bele a vajas-kekszet. Ezután tegyük be a hűtőbe, hogy megdermedjen, közben pedig készítsük el a joghurtos tölteléket.
A felezett őszbarackból tegyünk félre egy darabot, majd a többit a kiwivel együtt, ízlés szerint daraboljuk fel.
A joghurthoz adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citrom levét és reszelt héját, majd keverjük simára.
A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a zselatint és addig keverjük, míg teljesen feloldódik, és langyosra hűl. Ezután öntsük hozzá a joghurtos keverékhez, majd alaposan keverjük össze.
A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd a felét adjuk hozzá a joghurtos keverékhez és keverjük simára. Ezután keverjük hozzá a felkockázott őszibarackot, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá a maradék tejszínhabot is.
A tortaformát vegyük ki a hűtőből és a kekszes alapra kanalazzuk, majd egyenletesen simítsuk rá a barackos joghurtkrémet.
Ezután tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen és az ízek jól összeérjenek.
Amikor a torta már megdermedt, vegyük ki a hűtőből és rakjuk rá a maradék őszibarackot és a felkockázott kiwit.
Ezután a színtelen tortazselét készítsük el a tasakon lévő leírás szerint és egyenletesen vonjuk be vele a torta tetejét, majd tegyük vissza a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen.
Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből a tortát, majd helyezzük tálcára, ízlés szerint szeleteljük fel és úgy kínáljuk.