Balaton szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 dl habtejszín
- 30 dkg tejcsokoládé
- 13 dkg puha margarin
- 8 dkg porcukor
- 5 dkg tejpor
- 1 csomag ostyalap (5 lapos)
Bevonáshoz:
- kb 20 dkg csoki
- 2-3 ek olaj
Elkészítése:
A tejszínt felmelegítjük és felolvasztunk benne 10 dkg csokoládét.
A margarint, a cukrot és a tejport kézi mixerrel felhabosítjuk, hozzáöntjük a tejszínes csokoládét és a megmaradt olvasztott csokit, végül az egészet alaposan összekeverjük.
Egy ostyalapot tálcára teszünk, rákenjük a csokikrém negyedét, majd így rétegezzük tovább.
Fóliàval letakarva hűtőbe tesszük, majd recés késsel, pár óra múlva vagy msánap szeleteljük (én 3 cm széles és 8 cm hosszúra szeltem).
A csokit az olajjal felolvasztjuk, majd belemártjuk az ostyarudakat, rácsra vagy sütőpapírra tesszük és megvárjuk, amíg a csoki megdermed.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »