Balaton szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 dl habtejszín
- 30 dkg tejcsokoládé
- 13 dkg puha margarin
- 8 dkg porcukor
- 5 dkg tejpor
- 1 csomag ostyalap (5 lapos)
Bevonáshoz:
- kb 20 dkg csoki
- 2-3 ek olaj
Elkészítése:
A tejszínt felmelegítjük és felolvasztunk benne 10 dkg csokoládét.
A margarint, a cukrot és a tejport kézi mixerrel felhabosítjuk, hozzáöntjük a tejszínes csokoládét és a megmaradt olvasztott csokit, végül az egészet alaposan összekeverjük.
Egy ostyalapot tálcára teszünk, rákenjük a csokikrém negyedét, majd így rétegezzük tovább.
Fóliàval letakarva hűtőbe tesszük, majd recés késsel, pár óra múlva vagy msánap szeleteljük (én 3 cm széles és 8 cm hosszúra szeltem).
A csokit az olajjal felolvasztjuk, majd belemártjuk az ostyarudakat, rácsra vagy sütőpapírra tesszük és megvárjuk, amíg a csoki megdermed.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »