Balaton szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 dl habtejszín
- 30 dkg tejcsokoládé
- 13 dkg puha margarin
- 8 dkg porcukor
- 5 dkg tejpor
- 1 csomag ostyalap (5 lapos)
Bevonáshoz:
- kb 20 dkg csoki
- 2-3 ek olaj
Elkészítése:
A tejszínt felmelegítjük és felolvasztunk benne 10 dkg csokoládét.
A margarint, a cukrot és a tejport kézi mixerrel felhabosítjuk, hozzáöntjük a tejszínes csokoládét és a megmaradt olvasztott csokit, végül az egészet alaposan összekeverjük.
Egy ostyalapot tálcára teszünk, rákenjük a csokikrém negyedét, majd így rétegezzük tovább.
Fóliàval letakarva hűtőbe tesszük, majd recés késsel, pár óra múlva vagy msánap szeleteljük (én 3 cm széles és 8 cm hosszúra szeltem).
A csokit az olajjal felolvasztjuk, majd belemártjuk az ostyarudakat, rácsra vagy sütőpapírra tesszük és megvárjuk, amíg a csoki megdermed.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »