Almás-vaníliakrémes, kekszes süti recept

Hozzávalók egy kb 10*20 cm-es formához:
- 32 db szögletes háztartási keksz
- 40 dkg párolt, reszelt alma ízlés szerinti cukorral, fahéjjal ízesítve
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 3 ek cukor
Tetejére:
- 5 dkg fehércsokoládé
- 5 dkg csokoládé
- 1-1 tk étolaj
Elkészítése:
A pudingport a tejjel és a cukorral felfőzzük.
A formát folpackal kibéleljük és 8 db kekszet lerakunk az aljába. A még forró párolt alma felét egyenletesen elterítjük rajta, majd megint 8 kekszet teszünk rá, ráöntjük a forró pudingot és eéterítjük.
Erre újabb 8 darab kekszet teszünk, a maradék almát simítjuk rá és befedjük a maradék keksszel.
Amikor kihűlt hűtőbe tesszük egy éjszakára.
Másnap bevonjuk csokoládéval. A csokoládékat az étolajjal felolvasztjuk. Először a barna csokit kenjük rá, majd a fehéret és egymásba keverjük egy késsel.
Amikor megdermedt, akkor a kekszek mentén szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »