Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás-vaníliakrémes, kekszes süti recept

Almás-vaníliakrémes, kekszes süti
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy kb 10*20 cm-es formához:

    • 32 db szögletes háztartási keksz
    • 40 dkg párolt, reszelt alma ízlés szerinti cukorral, fahéjjal ízesítve
    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 3 dl tej
    • 3 ek cukor

    Tetejére:

    • 5 dkg fehércsokoládé
    • 5 dkg csokoládé
    • 1-1 tk étolaj

    Elkészítése:

    A pudingport a tejjel és a cukorral felfőzzük.

    A formát folpackal kibéleljük és 8 db kekszet lerakunk az aljába. A még forró párolt alma felét egyenletesen elterítjük rajta, majd megint 8 kekszet teszünk rá, ráöntjük a forró pudingot és eéterítjük.

    Erre újabb 8 darab kekszet teszünk, a maradék almát simítjuk rá és befedjük a maradék keksszel.

    Amikor kihűlt hűtőbe tesszük egy éjszakára.

    Másnap bevonjuk csokoládéval. A csokoládékat az étolajjal felolvasztjuk. Először a barna csokit kenjük rá, majd a fehéret és egymásba keverjük egy késsel.

    Amikor megdermedt, akkor a kekszek mentén szeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá