Almás-vaníliakrémes, kekszes süti

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Almás-vaníliakrémes, kekszes süti

Hozzávalók egy kb 10*20 cm-es formához:

  • 32 db szögletes háztartási keksz
  • 40 dkg párolt, reszelt alma ízlés szerinti cukorral, fahéjjal ízesítve
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • 3 ek cukor

Tetejére:

  • 5 dkg fehércsokoládé
  • 5 dkg csokoládé
  • 1-1 tk étolaj

Elkészítése:

A pudingport a tejjel és a cukorral felfőzzük.

A formát folpackal kibéleljük és 8 db kekszet lerakunk az aljába. A még forró párolt alma felét egyenletesen elterítjük rajta, majd megint 8 kekszet teszünk rá, ráöntjük a forró pudingot és eéterítjük.

Erre újabb 8 darab kekszet teszünk, a maradék almát simítjuk rá és befedjük a maradék keksszel.

Amikor kihűlt hűtőbe tesszük egy éjszakára.

Másnap bevonjuk csokoládéval. A csokoládékat az étolajjal felolvasztjuk. Először a barna csokit kenjük rá, majd a fehéret és egymásba keverjük egy késsel.

Amikor megdermedt, akkor a kekszek mentén szeleteljük.