Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Áfonyás sajttorta pohárban recept

Áfonyás sajttorta pohárban
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 15 dkg áfonya
    • 3 ek kristálycukor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 15 dkg kakaós omlós keksz
    • 5 dkg vaj
    • 25 dkg mascarpone
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dl habtejszín
    • 2 ek porcukor
    • 0,5 citrom leve
    • 1 citrom reszelt citromhéja

    Elkészítése:

    Az áfonyát, a kristálycukrot és 1 csomag vaníliás cukrot, valamint a citrom levét egy edényben melegítsük fel, és addig főzzük, míg a cukor el nem olvad. Ezután tegyük félre hűlni.

    A kekszet aprítógépben aprítsuk morzsává, majd a felolvasztott vajjal alaposan elkeverve négy pohár alján egyenlően elosztjuk.

    A mascarponét a másik vaníliás cukorral és ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, valamint a reszelt citromhéjjal simára keverjük.

    A tojást 1 ek porcukorral egy kézi robotgéppel habosra felverjük, és a krémsajthoz adjuk. A habtejszínt kemény habbá verjük a maradék porcukorral.

    A mascarponés-habos krémet a poharakban lévő keksz tetejére kanalazzuk, majd erre halmozzuk a mártásos áfonyát. Erre kerül megint egy réteg krém, és megint kekszmorzsa. Erre megint az áfonyából teszünk.

    A végén frissen felvert tejszínhabbal koronázzuk, valamint áfonyával díszítjük. Hűtőbe tesszük, hogy kellően lehűljön, és az ízek jól összeérjenek. A pohárkrémet közvetlenül tálalás előtt vesszük ki a hűtőből.

    A Áfonyás sajttorta pohárban kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 301 kcal
    Fehérje: 4 g
    Szénhidrát: 22 g
    Zsír: 22 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá