Hozzávalók:
Elkészítése:
Az áfonyát, a kristálycukrot és 1 csomag vaníliás cukrot, valamint a citrom levét egy edényben melegítsük fel, és addig főzzük, míg a cukor el nem olvad. Ezután tegyük félre hűlni.
A kekszet aprítógépben aprítsuk morzsává, majd a felolvasztott vajjal alaposan elkeverve négy pohár alján egyenlően elosztjuk.
A mascarponét a másik vaníliás cukorral és ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, valamint a reszelt citromhéjjal simára keverjük.
A tojást 1 ek porcukorral egy kézi robotgéppel habosra felverjük, és a krémsajthoz adjuk. A habtejszínt kemény habbá verjük a maradék porcukorral.
A mascarponés-habos krémet a poharakban lévő keksz tetejére kanalazzuk, majd erre halmozzuk a mártásos áfonyát. Erre kerül megint egy réteg krém, és megint kekszmorzsa. Erre megint az áfonyából teszünk.
A végén frissen felvert tejszínhabbal koronázzuk, valamint áfonyával díszítjük. Hűtőbe tesszük, hogy kellően lehűljön, és az ízek jól összeérjenek. A pohárkrémet közvetlenül tálalás előtt vesszük ki a hűtőből.