Áfonyás sajttorta pohárban

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 15 dkg áfonya
  • 3 ek kristálycukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg kakaós omlós keksz
  • 5 dkg vaj
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 tojás
  • 2 dl habtejszín
  • 2 ek porcukor
  • 0,5 citrom leve
  • 1 citrom reszelt citromhéja

Elkészítése:

Az áfonyát, a kristálycukrot és 1 csomag vaníliás cukrot, valamint a citrom levét egy edényben melegítsük fel, és addig főzzük, míg a cukor el nem olvad. Ezután tegyük félre hűlni.

A kekszet aprítógépben aprítsuk morzsává, majd a felolvasztott vajjal alaposan elkeverve négy pohár alján egyenlően elosztjuk.

A mascarponét a másik vaníliás cukorral és ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, valamint a reszelt citromhéjjal simára keverjük.

A tojást 1 ek porcukorral egy kézi robotgéppel habosra felverjük, és a krémsajthoz adjuk. A habtejszínt kemény habbá verjük a maradék porcukorral.

A mascarponés-habos krémet a poharakban lévő keksz tetejére kanalazzuk, majd erre halmozzuk a mártásos áfonyát. Erre kerül megint egy réteg krém, és megint kekszmorzsa. Erre megint az áfonyából teszünk.

A végén frissen felvert tejszínhabbal koronázzuk, valamint áfonyával díszítjük. Hűtőbe tesszük, hogy kellően lehűljön, és az ízek jól összeérjenek. A pohárkrémet közvetlenül tálalás előtt vesszük ki a hűtőből.