Áfonyás sajttorta recept

Hozzávalók:
Alap:
- 170 g darált keksz
- 115 g vaj (olvasztva)
Sajttorta rész:
- 750 g krémsajt
- 300 g habtejszín
- 150 g porcukor
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 1 teáskanál citromlé
- 1 citrom héja
Áfonyaszósz:
- 450 g áfonya (fagyasztott is lehet)
- 100 g cukor
- 1,5 evőkanál kukoricakeményítő
- 1 evőkanál citromlé
- 120 ml víz
Elkészítése:
Szósz:
A vízben keverjük el a keményítőt, cukrot és a citromlevet, majd adjuk hozzá az áfonya felét. Forraljuk fel, majd vegyük alacsony lángra és főzzük 5-10 percig vagy amíg besűrűsödik. Ekkor vegyük le a tűzről és keverjük bele a többi áfonyát is. Néha keverjük át, majd felhasználásig tegyük félre.
Alap:
A kekszet alaposan dolgozzuk össze az olvasztott vajjal, majd egy 23 cm-es kapcsos tortaformába egyengessük úgy bele, hogy legyen oldalt pereme. Tegyük hűtőbe addig, amíg elkészítjük a sajttortás réteget.
Sajttorta rész:
A krémsajthoz adjuk hozzá a porcukrot, vaníliát, citrom héját és levét, majd egy robotgéppel alaposan dolgozzuk össze. Ezután adjuk hozzá a tejszínt folyékony állapotában és robotgéppel habosítsuk ki az egészet addig, amíg stabil krémet nem kapunk.
Összeállítás:
Az alapot vegyük ki a hűtőből és egyenletesen simítsuk bele a sajttortás részt, majd kanalazzuk rá az áfonyaszószt. Tálalás előtt legalább 3-4 órán át tároljuk hűtőben.
Ízlésünk szerint tálalhatjuk 1 gömb vanília fagylalttal.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »