Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Áfonyás sajttorta recept

Áfonyás sajttorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága
  • Hozzávalók:
    Alap:

    • 170 g darált keksz
    • 115 g vaj (olvasztva)

    Sajttorta rész:

    • 750 g krémsajt
    • 300 g habtejszín
    • 150 g porcukor
    • 1 teáskanál vanília kivonat
    • 1 teáskanál citromlé
    • 1 citrom héja

    Áfonyaszósz:

    • 450 g áfonya (fagyasztott is lehet)
    • 100 g cukor
    • 1,5 evőkanál kukoricakeményítő
    • 1 evőkanál citromlé
    • 120 ml víz

    Elkészítése:

    Szósz:

    A vízben keverjük el a keményítőt, cukrot és a citromlevet, majd adjuk hozzá az áfonya felét. Forraljuk fel, majd vegyük alacsony lángra és főzzük 5-10 percig vagy amíg besűrűsödik. Ekkor vegyük le a tűzről és keverjük bele a többi áfonyát is. Néha keverjük át, majd felhasználásig tegyük félre.

    Alap:

    A kekszet alaposan dolgozzuk össze az olvasztott vajjal, majd egy 23 cm-es kapcsos tortaformába egyengessük úgy bele, hogy legyen oldalt pereme. Tegyük hűtőbe addig, amíg elkészítjük a sajttortás réteget.

    Sajttorta rész:

    A krémsajthoz adjuk hozzá a porcukrot, vaníliát, citrom héját és levét, majd egy robotgéppel alaposan dolgozzuk össze. Ezután adjuk hozzá a tejszínt folyékony állapotában és robotgéppel habosítsuk ki az egészet addig, amíg stabil krémet nem kapunk.

    Összeállítás:

    Az alapot vegyük ki a hűtőből és egyenletesen simítsuk bele a sajttortás részt, majd kanalazzuk rá az áfonyaszószt. Tálalás előtt legalább 3-4 órán át tároljuk hűtőben.

    Ízlésünk szerint tálalhatjuk 1 gömb vanília fagylalttal.

    Jó étvágyat kívánunk hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek